Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kotitalousvähennys vuonna 2019 on verotuksessa 50 % !!!!

 

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 50 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (45 % vuonna 2016). 

Kotitalousvähennystä ei saa terveydenhoitopalveluiden arvonlisäverottomasta hoiva- ja hoitotyöstä.

 

Voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2 400 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 800 euron vähennyksen.  Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 50 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 000 euroa (5 000 euroa x 50 %) – omavastuu 100 euroa = 2 400 euroa.

 

Kotitalousvähennyksen saamisen edellytyksenä on, että työ teetetään ennakkoperintärekisterissä olevalla yrityksellä. Tämän saat helposti tarkistettua Y-tunnuksen avulla osoitteesta www.ytj.fi 

 

 

Jos yrittäjä tai yritys ei kuulu ennakkoperintärekisteriin, ei vähennystä myönnetä lainkaan, ei edes samansuuruisena kuin palkasta.

 

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä  : www.vero.fi

 

Tutustuthan asiaan vielä www.veronmaksajat.fi sivustolla.